Hewlett Packard стъпва в Бургас

Американската фирма „Съдърланд” набиряа персонал в Бургас, а Hewlett Packard  ще открие офис в града, съобщи зам.-кметът на общината Красимир Стойчев. Като се направи първа крачка от такива известни фирми, идват и останалите компании, допълни той.

 

В Бургас се проведе кръгла маса на тема”Бизнес възможности за устойчиво регионално развитие”. Тя се организира от Американската търговска камара, Посолството на САЩ в България и Община Бургас. На срещата присъстваха представители на местните власти, фирми с различен профил на дейности, представители на бургаската търговска и на промишлената камари, кметове от региона. 

Във форума участваха и представители на американското посолство и на Американска камара и на Европейската банка за възстановяване и развитие в България. 

Отчетено бе, че търговският обмен е малък, но се разраства и през 2013 година нараства с 10 %. Много американски фирми избират България като дестинация за инвестиции. Изборът им се дължи на стратегическото място на страната, ниските цени и на образованата и квалифицирана работна ръка. 

Първата крачка в стремежа ни да привлечем компании са свързани с IT бизнеса, сподели зам.-кметът Красимир Стойчев.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови