В Шанхай на ден изяждат 12 000 тона зеленчуци

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Китай се интересува от български млечни и месни продукти, царевица, люцерна и фуражи, съобщи в Сухиндол министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. 

 

Там той и кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев направиха първа копка на игрище за пейнтбол и въжени атракционни съоръжения в града и екопътека „Деветашко плато“ в землището на общината. 

Министър Греков направи копката часове след завръщането си от Китай, където бе на работно посещение. По думите му са договорени 14 процедури за износ на хранителни продукти от България за Китай. 

„Особен интерес има от китайските инвеститори към производството на фуражи и износ за Китай, така че подготвихме 14 процедури, за които дадохме срок да бъдат одобрени и подписани до края на годината. Защото без тези процедури на Българската агенция по безопасност на храните, не могат да излизат нашите стоки, а искам да ви кажа, че има интерес към българските земеделски стоки. Всеки гражданин на Шанхай ежедневно изяжда по половин килограм листни зеленчукови култури. Разбирате ли какво означава за 24 млн. население това?! Аз не говоря, че ние можем да ги изнасяме, но те консумират вече много месо, пият много вино, употребяват млечни продукти, които са им недостатъчни“, обясни Греков.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови