Беларуските туристи идват у нас с двойни шенгенски визи

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Беларуските туристи ще могат да идват по българското Черноморие това лято без да преминават през размирната украйна. Това съобщи Раковски Лашев, директор на дирекция „Консулски отношения с писмо до Бургаската туристическа камара.

 

Той се срещнал с колегата си от Министерството на външните работи и европейските въпроси на Словакия и уговорил издаването на визите от Консулската служба на посолството на Словакия в Минск.  

По информация от българското посолство в Минск, от 5 май т.г. в словашкото посолство е командирован втори консул. В момента вече се обработват значителен брой паспорти на белоруски граждани, които ще пътуват през летните месеци за България, съобщи Иван Иванов, председател на Бургаската туристическа камара.

В паспортите на белоруските граждани се слагат български входни визи. Със словашките двукратни шенгенски визи организираните групи от белоруските туристи с автобуси ще могат безпрепятствено да преминат транзитно през Полша, Румъния и Унгария на път за България.

Така около 140 хиляди украински туристи няма да се лишат от почивка по българското море. Това ще е и спасение на десетките туроператори, които до момента са работили с тези туристи.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови