Плоският данък привлича гръцки фирми в България

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Плоският данък е сред основните фактори, които привличат гръцките инвеститори в България, заяви гръцкият посланик в България Домостенис Стоидис в интервюто за телевизия Bulgaria on Air. Той допълни, че законодателството в страната също е изгодно за гръцкия бизнес у нас.

 

"До колкото зная, а аз съм от 7 месеца в България, няма гръцки фирми, напуснали България, и много гръцки компании се опитват да се установят тук. Един от основните фактори, които привличат гръцките инвеститори тук, е плоският данък. И близостта на страната до Гърция, разбира се”, коментира той.

Според гръцкия посланик тенденцията е позитивна, защото гръцките фирми допринасят за развитието и на българската икономика и инвестират в туристическия сектор. „Знам, че има доста гръцки фирми в Банско”, допълни още той.

Посланик Димостенис Стоидис подчерта, че енергетиката е другият отрасъл, който представлява интерес за гръцките компании.

България и Гърция са много ентусиазирани да изградят нова междусистемна газова връзка – между Комотини и Стара Загора, допълни Стоидис. По негови думи тя трябва да бъде готова през 2016 година.

"Тогава ще потече газ към България и това ще допринесе и за диверсификацията на газовите доставки във вашата страна. Това е добра възможност както за България, така и за Гърция", каза Стоидис.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови