Опасни горски пожари гасиха в Маринка и Габър

8 екипа на Югоизточно държавно предприятие потушаваха огъня 

Няколко екипа на Югоизточно държавно предприятие – Сливен участват в гасенето на два пожара в района на Бургас. Те горяха около селата Маринка и Габър, съобщи директорът на ДГС-Бургас инж. Кирил Петков. 

В гасенето около село Маринка са участвали три екипа на ДЛС Ропотамо и един на ДГС Бургас. Около село Габър в борбата с огъня са се включили три екипа от ДГС-Бургас и един автомобил за първоначална атака на горски пожар от ДГС Средец. Автомобилът е оборудван с помпи, водоструйки и резервоар за вода. 

Екипите разполагат и с инструменти за ръчно потушаване и специални противопожарни облекла. Общо около 20 горски служители са участвали в гасенето на огъня. 

Около село Маринка огнената стихия е обхванала широколистни гори и земеделска земя, а около село Габър иглолистен горски фонд. И двата пожара са низови, без големи щети. 

По време на пожароопасния сезон всяко горско стопанство дава постоянни дежурства. Назначени са и пожаронаблюдатели - хора, които следят за пожари и сигнализират в стопанството, за да могат да бъдат взети незабавни мерки. От миналата година всеки гражданин, който забележи пожар може да подаде сигнал на телефон 112.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови