Екшън: Бракониери стреляха срещу горски край Несебър

Бракониери са стреляли срещу горски при залавянето им, съобщиха от Югоизточно държавно предприятие – Сливен.

Инцидентът е станал около 2.00 часа тази нощ, на територията на ДЛС - Несебър. Стрелбата срещу горските е започнала след ловен дом „Горска барака”, на асфалтовия път Слънчев бряг - Варна.

Ловната охрана на ДЛС - Несебър е била разположена на секретни постове, поради открити следи от нарушители в района. Служителите на стопанството задържали двама ловци, които били с лек автомобил „Ситроен” и отстреляна незаконно двегодишна дива свиня, преди да бъде натоварена.

Докато подавали сигнал на телефон 112 и чакали подкрепление, бракониерите извадили огнестрелно оръжие от автомобила и стреляли по посока на служителите. При стрелбата няма пострадали. Горският екип се е въздържал от ответни действия, за да не ескалира напрежението и да не се стигне до жертви, допълват от предприятието.

Бракониерите успели да избягат. Задържани са автомобилът на нарушителите, ловно оръжие - двуцевка 12 калибър с прикрепен към нея фенер, отстреляната дива свиня и боеприпаси.

„Само адекватните действия на ловната охрана са предотвратили да се стигне до трагичен развой на нещата”, коментира директорът на ДЛС - Несебър, инж. Димитър Мандулев. Той добави, че по случая се работи от РУП „Несебър”. До момента има четири задържани лица.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови