Директорът на природен парк Странджа е уволнен дисциплинарно

Дългогодишният директор на природен парк "Странджа" инж. Стефан Златаров, известен с премахването на незаконния комплекс "Златна перла" край Царево, е уволнен дисциплинарно от Изпълнителната агенция по горите.

Заповедта за уволнението му е разписана още на 22 януари 2018 г., но му е била връчена след като той се връща от дълъг болничен на 10 април 2018 г. Това потвърди той пред "Дневник" като обясни, че смята за "несериозно и неоснователно" посоченото като административно нарушение, посочено като причина за уволнението му – увеличение на заплатите на експертите в дирекцията чрез преразпределение на заложения за това бюджет.

По думите му от агенцията по горите са търсели най-малкото нещо, за да го уволнят. Запитан каква е реалната причина според него, Златаров обясни, че преди да бъде назначен на поста директор, той е работил като горски инспектор. "Засякохме незаконна сеч и реагирахме с колегите, отидоха нещата в прокуратурата, но делото още не е приключило, това е една от причините," каза той.