Акция срещу бракониери дървосекачи в Айтоско, Несебърско и Сунгурларско

На 20 декември, три контролни екипа на РДГ Бургас извършиха едновременни акции заедно със специалните полицейски сили на МВР в 12 насаждения

в общински горски територии до Сунгурларе в райони, където често се установяват неразрешени сечи. 

Бяха проверени 6 физически лица и 1 превозно средство. Съставени са 6 акта и са задържани 3 конски впряга и над 2 куб. м незаконно добити и превозвани дърва.

При друга специализирана съвместна акция на полиция и горски в землищата на град Айтос и село Грозден, община Сунгурларе, са проверени 5 общински и държавни горски територии, в които се наблюдават чести набези, както и 5 МПС и 20 физически лица, а също и дворове в ромски махали. Съставени са 11 акта за различни нарушения. Задържани са 9 куб. метра дърва за огрев и 1 конски впряг.

11 служители от РДГ Бургас и ДЛС Несебър заедно със специализирани полицейски сили направиха проверки в землищата на община Несебър– до селата Гьольовца, Оризаре, Страцин, Бата, Медово и до град Каблешково. 

Проверени са 7 насаждения, 2 МПС и 26 физически лица, както и дворове на къщи в ромските махали. Общо 5 са съставените актове, като са задържани 13 куб. м дърва за огрев.