Елдом и горски служители организират залесителна акция край Малко Търново, включете се

На 26 ноември /събота/ доброволци и горски служители ще засадят дръвчета на избран терен край Малко Търново. 

Инициативата е организирана от „Елдом“ ООД съвместно с Държавно горско стопанство – Малко Търново. Залесяването ще се извърши с фиданки от характерните за района източен горун и цер, предоставени от ДГС-Царево и ДГС-Средец, а почвоподготовката е извършена механизирано с булдозер през юни месец тази година.

Организаторите сърдечно канят всеки желаещ да посади дърво да се включи в инициативата, като за целта са осигурени 4 200 бр. фиданки и инструменти за засаждането им. Залесяването е доброволческо, напълно безплатно за участниците и всеки е добре дошъл без нужда от записване. Служители от Държавно горско стопанство – Малко Търново ще бъдат също на място през целия ден, за да съдействат на гражданите с професионални съвети. Организаторите призовават всички участници да са с подходящи дрехи и обувки и да носят със себе си храна, вода, усмивки и добро настроение.

Сборният пункт за всички желаещи да се включат в акцията по засаждане ще бъде в 09:00 ч. на 26 ноември /събота/ в местността „Шофьорски врис“, намираща се на 2 км от гр. Малко Търново по републиканския път за гр. Царево.

 Югоизточно държавно предприятие - Сливен залесява близо 4000 дка всяка година, като се полагат грижи за тяхното отглеждане в продължение на 3 до 5 години след създаването им. 

С подобни съвместни инициативи с доброволци, се дава възможност на всички желаещи да се доближат и запознаят с лесовъдската дейност, както и да дадат своя принос в увеличаването на българските гори.