ЮИДП – Сливен представи България на Международното ловно изложение в Истанбул

ЮИДП – Сливен представи успешно България на Международното ловно изложение в Истанбул. Форумът е ежегоден, а тази година се разглеждат експозиции на ловни трофеи, оръжия, дестинации за ловен туризъм, както и могат да бъдат закупени ловни екипировки, аксесоари и много други.

Честта да представи нашата страна се падна на Югоизточно държавно предприятие - Сливен, чиято група участници бе водена лично от директора на предприятието инж. Димчо Радев. Останалите участници бяха инж. Станимир Сотиров - зам.-директор, Мустафа Мехмед, инж. Диана Стефанова и Славена Шейтанова - експерти в предприятието, инж. Борислав Цвятков - директор на ДЛС Тунджа, инж. Димитър Мандулев - директор на ДЛС Несебър, инж. Георги Гагов - директор на ДЛС Ропотамо, инж. Андон Кондузов - директор на ДЛС Мазалат, инж. Николай Лафчиев - директор на ДЛС Тополовград и инж. Ганчо Костадинов - директор на ДЛС Граматиково.

Югоизточно държавно предприятие - Сливен представи разнообразни отличени ловни трофеи от страната, както и ловните бази, предлагащи възможност за ловен туризъм на своята територия.

"За нас е истинска чест да бъдем част от този голям международен форум. Винаги сме били в тясно сътрудничество с колегите ни в Република Турция. Дългогодишното партньорство, обмяната на опит и поемането на конкретни ангажименти винаги дават видими резултати. Присъствието на български щанд на това мащабно международно изложение е доказателство, че ловният туризъм в България има огромен потенциал за развитие и от нас зависи да го направим привлекателен и за чужденците.

Ловът съществува от зората на човешката цивилизация и неговата специфика  изгражда атмосфера на сътрудничество, приятелство и доверие между хората. Искрено пожелавам успех на организаторите и на всички, които приемаме природата като кауза, независимо от всички трудности на времето, в което живеем и работим.", каза в своето изложение инж. Димчо Радев.

Оказа се, че интересът към българския щанд е много голям, което е доказателство за добрата подготовка на участниците от ЮИДП-Сливен.