Пристанът над моста на Ропотамо, собственост на ЮИДП, все още не се ползва по предназначение

Във връзка с публикувана информация за ползване на пристан над моста на р. Ропотамо – частна държавна собственост, предмет на търг, открит със Заповед на директора на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП за приставане на лодки за превоз на туристи и разходки

по река Ропотамо от участника в търга избран за наемател, преди същият да е сключил договор за наем, ръководството на предприятието незабавно потърси обяснение от фирмата, класирана на първо място - „Атракции Ропотамо“ ООД.

Управителите на дружеството ни увериха, че пристанът, предмет на търга, към момента НЕ СЕ ПОЛЗВА от тях. За приставане на лодките им се използва малък пристан, изграден в съседен на държавната горска територия поземлен имот - частна общинска собственост, представляващ ПИ № 58356.73.112 по КК на гр. Приморско.

Участникът, избран за наемател след проведения търг, заявява, че поради необходимостта от подготовка за вече напредналия сезон, се налага провеждане на пробни пускове на плавателните средства, с цел прогонване на трасето за осигуряване на безопасност и предпазване от инциденти при превоза на хора.

Към настоящият момент предприятието не е сключило договор с избрания наемател, тъй като заповедта за класиране все още не е влязла в сила. До сключването на договор с класирания на първо място, „ЮИДП“ ДП се ангажира да продължава да следи дали са извършени нарушения на негова територия!

При констатирани нарушения ще бъдат уведомени НАП, Икономическа полиция и Морска администрация за предприемане на необходимите действия. Към настоящия момент се извършва пълна проверка на място от страна на ТП „ДЛС Ропотамо“.