Музикант и певица правят най-класните вина

За първата семейна бутикова изба от Брестовица и нейният собственик Иван Тодоров,

брандирал името си като запазената марка за качество „Тодорофф” са изписани толкова думи, колкото тапи, вероятно, са изхвърчали от бутилките с този етикет.

За да Ви убедя,че в семейство Тодорофф няма случайни неща, споделям с Вас малко известния факт, че съпругата Петя Тодорова е първата българка, посветена в рицарско звание от Европейския рицарски орден на виното. В момента тя носи титлата Дама на виното. И не само я носи, но може и да я изпее дори, защото Петя е дългогодишна солистка на ансамбъл "Пирин" – Благоевград, а Иван Тодоров е завършил флейта в Музикална академия Пловдив.

В изба TODOROFF музиката се лее като вино, а виното им е музика!

В много неща е пръв Иван Тодоров - захваща се с производството на „бутикови вина” през 2001г, когато в България съществуваха основно винзаводите и винпромите, които бълваха „ширпотреба” за руския пазар. Строи модерен винен-спа хотел и дегустационна зала на 8м под земята, по време, когато на” спа-то” му викаха „минерални бани”, а за винен туризъм се смяташе да си идеш на село за „татьовото вино” и дегустациите се случваха до бурето в зимника. Е,почти беше така!

 

TODOROFF 4 FRIENDS Rose Todoroff Four Friends Сортове: Каберне Совиньон и Сира Вино с кристална бистрота и искрящ малиново-червен цвят. Плътен и агресивен аромат, изпълнен с богатство и финес. Вкусът е мек, нежен, фино загладен и с превъзходен обем. Алк.: 13.5 %

 

На дегустацията в петък ,27 март 2015 г, във Винена къща Дундакови-Казанлък, освен него ще опитате още:

TODOROFF Boutique Rainbow Diamond –червено купажно сухо вино 14,1%vol 

Характеристики: Интензивен вишневочервен цвят. Аромата е богат и траен с нюанс на дребни черни плодове и шоколад. Вкусът е мек, балансиран с добра дължина. Тялото е добре структурирано, заоблено с изявен фин плодов финал. Сорт грозде: Сира (50%) и Рубин (30%) и Пети Вердо (20%) Температура на сервиране: 18-20 º С

TODOROFF Boutique Rainbow Green - Бяло сухо вино 13,0%vol

Характеристика: Идеално бистро вино с жив и искрящ златистожълт цвят. Ароматът е експлозивен, свеж, съчетаващ характерни сортови особености за Мускат и Алиготе, с преплитащи цветисти и плодови нюанси. Вкусът е свеж, фин, хармонично балансиран с чудесна плътност и мекота. Сорт грозде: Мускат (50%) и Алиготе (50%) Температура на сервиране: 8-10 º С.

Автор Анна Дундакова

 

На снимките

Горе - Анна Дундакова

Долу - Петя Тодорова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови