Винен фест на експоцентър "Флора"

За втора поредна година в Бургас ще се проведе „Фестивал на виното“ - от 30 юли до 2 август.

Той е организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма „Експо Тийм“ ООД. Фестът се организира под егидата на община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“.

Второто издание на Бургаския фестивал на виното ще се проведе в новия изложбен център "Флора" в Приморския парк. Заедно с големите и известни в страната и по света български производители на вино свои отличени продукти ще представят и редица нови бутикови изби, които гостоприемно отварят врати за почитателите на виното. 

Очакват се над 50 винопроизводители да вземат участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. 

Организаторите обявиха 2015 г. за година на сорта Совиньон блан.

Майсторски класове на тази тема и дегустации на отбрани совиньони ще се организират по време на събитието. Потребители и професионалисти ще дегустират паралелно и ще излъчат свои фаворити на специално събитие - конкурс.

Традиционно организираният вече години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация "Активни потребители" конкурс "Продукт на потребителя", ще даде възможност посетителите да определят най-добро според тях бяло, розе и червено вино.

Ще се проведе блиц-курсът "Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер Маурицио Ферери.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови