Бялото саламурено сирене ни представя в Германия

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Оригинален щанд ще представя България по време на най- голямото в света Международно изложение за земеделие, което ще отвори врати на 16 януари в Берлин.

 

Щандът ще представлява традиционна българска къща, където всеки посетител ще може да поседне на миндера, покрит със  шарените черги и да опита българските продукти. Основен акцент в представянето на страната ни ще бъде бялото саламурено сирене, но освен него ще бъдат представени вино, месни биопродукти, билки,подправки и мед. Посетителите ще могат да опитат видовете сирена от различните региони на страната, като производителите са заложили както на традиционните, така и на иновативни продукти.

Очаква се БГ щандът да бъде посетен от федералния министър за прехраната и земеделието Кристиан Шмид и министъра на земеделието на Латвия Янис Дуклавс.

Изложението „Зелена седмица” е най-голямото изложение в света в областта на храните, земеделието и градинарството. Очаква се събитието да привлече тази година представители на медии от 70 страни и над 400000 посетители. Новото издание на изложението ще приюти над 65 национални изложбени щанда, които ще представят хранителната индустрия, земеделието, горското стопанство и градинарството от цял свят.

БГ щандът, на който своята продукция ще покажат 15 български фирми,  ще бъде открит от министъра на земеделието Десислава Танева. По време на посещението си в Берлин тя ще се срещне с министрите на земеделието на Бавария, Молдова, Монголия, Грузия, Румъния Австрия и с председателя от германска страна на работната група Земеделие и ХВП в рамките на Българо-германския съвет за коопериране.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови