Ето плодовете, от които можем да свалим килограми 

Плодовата диета е една от най-ефективните за бързото сваляне на излишните килограми, като същевременно е здравословен вариант. 

Трябва обаче внимателно да се подбират плодовете, които ще се включат в ежедневното ви меню. 

Те могат да ви снабдят и с нужната енергия и тонус, докато повечето диети не ви снабдяват с нужните хранителни вещества, което забавя и всички процеси в организма, а самата диета може да има и йо-йо ефект.  

За да отслабнем дългосрочно и здравословно, трябва да променим изцяло начина си на живот. 

Не всичко опира само до храненето, нужно е да сте и физически активни. Но е добре да имате и хранителна култура, за да извлечете ползите от всички продукти. 

Ако подберете правилните храни, ефектите ще са много по-бързи и забележими. 

Има някои плодове, които могат отлично да спомогнат за тази цел. Обаче бъдете особено внимателни, защото те съдържат много фруктоза и ще получите обратен на желания ефект. 

Ето и кои са най-подходящите плодове да добавите към здравословното си меню: 

Ананас 

Ананасът е сред най-предпочитаните екзотични плодове. Богат е на витамини, желязо, мед, магнезий, мед, тиамин и др. полезни хранителни вещества. 

Плодът ще спомогне за топенето на излишни килограми, както и е много подходящ при хора със съпътстващи заболявания като диабет, астма и др. заболявания на сърцето. 

Богатият му състав спомага за подобряване състоянието на кожата, косата и тонуса. 

Диня 

Едва ли има някой човек, който може да си представи лятото без компанията на динята. Динята е един от най-известните летни плодове, които са богати на антиоксиданти, аминокиселини, витамини, калий и ликопен. 

Чудесно допълнение към ежедневното меню, което да ви охлади, да утоли жаждата и да ви освежи в горещините. 

Грейпфрут  

Грейпфрутът е един от най-известните плодове за отслабване. Чаша сок от грейпфрут всяка сутрин може да спомогне за по-бързото топене на мазнини, като това е доказано чрез редица изследвания. 

Круши 

Крушите са още един помощник за успешното сваляне на килограми. В техния състав откриваме фолиева киселина, магнезий, фибри, антиоксиданти, мед, протеини и др. 

Този плод спомага за успешното детоксикиране и по-бързо храносмилане. 

Лимони 

Цитрусите също са много полезни в борбата с килограмите. Те спомагат и за укрепването на имунитета, пречиства тялото от токсините и действа като превенция срещу образуването на камъни в бъбреците. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови