Опитайте бутиковите вина на изба Сарандиев на Дионисиеви дни Царево 2022

Броени дни остават до шестото издание на винен фестивал Дионисиеви дни Царево 2022, който ще се проведе от 26 до 28 юли в центъра на морския град.

Затова бързаме да представим участниците в него.

За пръв път във фестивала ще участва винарна „Сарандиев“, а топлината на Тракия и полъха на Сакар планина е във виното, произведено от нея.

Винарната е регистриране през 2020 год.

Тя произвежда  превъзходно вина от сортовете мерло, шардоне, совиньон блан и розе със запазени естествени аромати и вкусови качества.  

В тях ще усетите топлината на Тракия и полъха на Сакар планина, претворени по стари изпитани традиции, които винарите от района на Свиленград възраждат с голям успех.

Винарна „Сарандиев“ е малка семейна винарна, намираща се в с. Димитровче, община Свиленград. Микровинарна с 10 т. годишно производство, като всички вина са натурални и бутикови. Притежава собствени лозови масиви и на този етап произвеждаме сортови вина само от собствените лозя.

Идеята на собствениците е да възродят старите традиции при производство на вино в района на Свиленград, чиято слава изпреварва бутилките с ароматно и качествено грозде и вино. .

Екипът си е поставил за цел да произвежда качествено вино, максимално близко до натуралното, с което искаме да покажем на ценителите на хубавото българско вино, че доброто вино се произвежда в малки семейни винарни, от качествено грозде, с много труд и любов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови