Ето как протече първият ден на Дионисиевите дни в Царево /снимки/

Фестивалът на виното и добрата храна „Дионисиеви дни“ се провежда в Арт зоната на централната улица в град Царево. Изложението се осъществява с подкрепата на Община Царево, в партньорство с Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“.

Кметът на община Царево инж. Георги Лапчев официално откри фестивала, който се провежда за шеста поредна година в града. В него участват компании – лидери в производството на български вина и спиртни напитки, както и производители на висококачествени хранителни и козметични продукти.

Изложението стартира с арт програма с участието на певицата Преслава Минасян. Специална атракция на фестивала за втори път са африканските охлюви на Петър Калинов. 

За всички любители на виното има безплатни дегустации на вината на избите – Балар, Даробас, Реалити, Албена Симеонова, Нисово, Умно вино, Vinoar. На събитието има щандове с водка Роузи с натурална розова вода, здравословната напитка Комбуча, натурална козметика, както и ръчно изработени дървени съдове, прибори, дъски за рязане, глинени гювечи, стъклени чаши с принтирани закачки.

Днес ще се проведе конкурс за най-добро вино в две категории – за сухо розе и за плодово вино.

Оценяването ще бъде извършено от жури - специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара – Димитър Славов и Парашкева Янева. Те ще оценяват вината по световно признатата 100-точкова система на Робърт Паркър. Ще бъде връчен приз за най-атрактивния и най-посетения щанд. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови