Отлежало на дъното на морето вино предлага Lege Artis на Дионисиеви дни Царево

Брандът Lege Artis излиза на пазара през 2022 година, като си поставя за цел да върне Лясковец на винената карта на България. 

Избата е участник в Дионисиеви дни Царево 2023 и ще можете да се запознаете с продукцията й това лято. Седмото издание на винения фестивал ще се проведе от 11 до 13 август в центъра на морския град.

Семейната традиция, в производството на вино на Lege Artis, се предава от поколение на поколение в семейството на Калин Върбанов, но през 2018 той решава, че е време да сподели фамилната традиция с всички нас. 

Към днешна дата Lege Artis представя вина от сортовете Мерло, Шардоне и Совиньон блан, а от тази година ще изненада своите почитатели и със селектирано купажно розе от Каберне совиньон и Каберне фран. Друга изненада от Lege Artis е вино, отлежало 8 м на дъното на Черно море от сортовете Мерло, Шардоне и Совиньон блан, като интерес будят специално изработените глинени амфори, в които виното отлежава.

Вината на Lege Artis са както от собствени лозя, така и от специално селектирани соротве. Към 2022 година плододаващите лозови масиви на бранда са 8 дка (нови насаждения) и се намират в землището на гр. Лясковец, област В. Търново, като предстои скорошно разширяване на лозовите масиви с около 30 дка. 

Освен производството на качествено бутиково вино Lege Artis се гордее и със своите благотворителни инициативи, като първата от тях бе специална серия вино с рисунки на учениците от Училището по изкуства и занаяти в с. Русаля, общ. Велико Търново. 100% от сумата получена от продажбата на тези бутилки е в полза на Фондация „Русаля” и децата, които учат и живеят в училището.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови