Оле! Изискана испанска вечеря,обилно полята със сангрия

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Поредното кулинарно изкушение,което предлага Ресторант - Винарна “Di Wine” е неустоима лятна испанска вечеря. Тя включва  меню с типичните испански ястия, приготвени по автентични рецепти с продукти и подправки,които могат да се вкусят само в гореща Испания.

 

И всичко това, обилно полято с ледена сангрия и гарнирано с горещо  фламенко.А кулинарната фантазия ще се състои на романтичната тераса на варненския ресторант.

Менюто,което ще предложи Ресторант - Винарна “Di Wine” на 29 август е внимателно подбрано,балансирано и майсторски приготвено.

Тапас и Пинчос 220гр.

пан ДЕ ЛА КАСА, пъпеш с хамон серано,  октопод ала галисия,  пъстърва ала навара, тортия де патата с чорисо, телешки албондигас с пикантен сос

Салата Микс  с  Риба Тон 200гр.

айсберг, чери домати, краставици, царевица, жулиен от моркови, чеснови крутони, зелени маслини, варено яйце, каперси, зехтин, балсамико

Гаспачо Андалосия 100мл.

Валенсианска Паеля  де  Карне 220гр.

ориз, пилешко месо, черни миди, калмари, гамбаси, грах, червени чушки, шафран

Ледено Чупитo  Кукарача 30мл.

 Крема Каталана 120гр.-поднесен със сладолед от горски плодове

Цена за Куверт - 48 лв.

Любопитна подробност за разхладителната напитка „сангрия“ е,че от миналата година Испания и Португалия имат монопол върху производството й. Това стана с решение на ЕК,което уточнява,че напитката е испанско или португалско вино с добавка от ситно нарязани плодове,произведени само в тези две страни. Не може просто да се смесят съставките, да се добавят ароматизатори и това да се нарича“ сангрия“ Всички компоненти на напитката, включително суровините за виното трябва да се отглеждат при определени обстоятелства, в определени географски райони, които са единствено в държавите от Иберийския полуостров.

Първата чаша сангрия  се появява в южните части на Испания и Португалия през XIX век. Берачи на плодове допълнили  буркан с червено вино като изцедили сок от пресни цитрусови плодове.Така се появила освежаваща напитка по време на работа под палещото слънце.През 60-70 години на миналия век  „сангрия“ е призната напитка и се предлага в барове и ресторанти по целия свят.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови