Шардоне отново е на мода

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Български вина, направени от сортовете „Шардоне“ и „Каберне совиньон“, се оказаха най-успешни според експертите и най-предпочитани от потребителите. Триумфът на шардонето и кабернето се обяснява с вкуса на българите, които предпочитат напитки от традицонни сортове, направени по класически наши рецепти, но с модерни нотки.

 Бяло шардоне, червено и розе каберне совиньон, произведени от различни български изби, грабнаха най-много отличия в международния конкурс за вина и спиртни напитки, определящ наградите на „Винария“. Приза взеха 10 напитки от шардоне и 17 от каберне совиньон сред общо 78 наградени.  

Успехът е особено показателен за достойнствата им, тъй като за първи път чуждестранните участници са повече от българските, а в журито превес имаха експертите от чужбина. Шардоне и каберне совиньон са фаворити и в националните дегустации, които се организират заедно с международния конкурс. 

Двата сорта се откроиха като любими вина на българите и в конкурса „Изборът на потребителя“. Те взеха златните медали в разделите за бяло и червено вино.  

Добавете коментар


Защитен код
Обнови