Дегустирай виното на Ватикана

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Горещо танго и аржентинско вино ще съберат ценителите на изискания винен вкус на дегустация на 17 април,четвъртък. Една от най- известните аржентински изби „Las Moras“ организира празник на аржентинското вино Малбек, на което ще бъдат представени над 40 марки вино,

някои от които се произвеждат в бутиково количество,като Argento, което повече от 100 години е предпочитано от прелатите на Ватикана.

Сортът Малбек има сочен и плодов вкус със средно до пълно тяло. Сладките танини смекчават силата му, а кадифената текстура осигурява мек и задоволителен завършек. Това може да се опита в неограничени количества и безплатно на празника на Малбек в Русе.

Аржентина е петият по големина производител на вино в световен мащаб и е деветият износител в света. Ежегодно увеличава участието си в световната търговия, като по настоящем притежава 218 хил. хектара лозови насаждения и продукция, която надхвърля 14 милиона хектолитъра на година. Основни пазари са САЩ, Канада, Великобритания, Холандия и др. европейски държави.

По отношение на сортовете, Малбек представлява над 50% от износа на вина на Аржентина, следван от Торонтес (друг типичен аржентински сорт), Каберне Совиньон и Шардоне. Годишният износ на това вино бележи растеж средно с 23% за периода 2002-2012, а винарският сектор има заетост над 130 хиляди работници.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови