Най-много имоти са купени в Бургас през декември

Цените на недвижимите имоти в Бургас са се повишили през изминалата година, съобщи Рени Минчева,

председател на Националното сдружение „Недвижими имоти” – Бургас, цитирана от Фокус. Тя добави, че това е била тенденцията в пазара на жилища през цялата 2015 година. „Това, което характеризираше пазара, беше също така и лекото отдръпване от страна на купувачите, за сметка на доста активните купувачи“, допълни Минчева.

Тя съобщи, че като цяло годината е била успешно за продавачите, както и за купувачите на недвижими имоти. „Удовлетвориха се голяма част от изискванията на купувачи, а продавачите успяха да договорят добри цени за своите имоти“, обясни брокерът.

По думите й, през изминалата година е било по-засилено търсенето на едностайни и двустайни апартаменти, които са по-малки на площ и посочи, че те се намират по-трудно на пазара, в сравнение с тристайните апартаменти. 

Минчева добави, че цената на недвижими имоти зависи най-много от мястото, в което се намират те. Следващият важен критерий е състоянието на имота. „Мястото е много важно, самата сграда също е много важна. Това се нещата, които повишават стойността на самия недвижим имот. Предпочитат се нови кооперации, за хората, които търсят качество, разбира се. Хората, които търсят площ, са готови да ремонтират, като реалната площ могат да я намерят в по-старите сгради“, допълни тя.

По думите й, пазарът на жилищни имоти е активен през цялата година, като през декември месец са се сключили най-много сделки.

Относно тенденциите през новата година, Минчева посочи, че до момента те са същите, каквито са били и през 2015 година.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови