НАП-Бургас изкара на търг злато и сребро за 25 хил.лв.

Първоначалната оценка е поне 3 пъти по-висока

Бургаската приходна агенция изкара на публичен търг конфискувани златни и сребърни накити и слитъци. Бижутата са окомплектовани в 4 групи, за всяка от които може да се нандава отделно.

В първата група има златни гривни и синджири с тегло 801 г и начална цена 5791 лв. Във втората група са също златни накити – обици, пръстени, висулки и синджири с тегло 1880 г и стартова цена 15 303 лв.

Златото е конфискувано след като е произнесена присъда на румънска гражданка, която се е опитвала да го пренесе нелегално през турско-българската граница на Митнически пункт - Малко Търново. По време на процеса пред Бургаския окръжен съд накитите са били оценени от експерти за общо 64 300 лв.

В трети група, определена за публичния търг има сребърен скрап – 1016 г с начална цена 344 лв. В четвърта група са сребърни слитъци – 8819 г със стартова цена – 3434 лв.

Оглед на благородните метали може да се прави от 9 до 11 февруари от 10 до 12 ч. До 12 февруари се приемат офертите, а търгът се провежда на 17 февруари.

В публичната продан на изделия от благородни метали могат да участват само лица с вписана дейност по преработване в удостоверението за регистрация по чл.13 от Валутния закон.

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови