„Влюбен във вятъра” в челото на Световни класации за архитектурен дизайн и туристически атракции

 Замъкът в Равадиново влезе и в ТОП 5 на най-добрите европейски замъци

В съревнование с над 18000 проекта, замъкът беше отличен със Златен и сребърен приз в конкурса A'design Award категорията дизайн на туристически атракцион. На пищна церемония на брега на езерото Лаго до Комо в Италия призът беше връчен на създателя на замъка и собственик на обявеният за архитектурно чудо атракцион Георги Тумпалов. "Това е награда и признание за усилията ни в областта на туризма не само в общината, но и добър знак за всички в бранша в началото на сезона", заяви след награждаването кметът на община Созопол  Панайот Рейзи пред италианските медии. 

По случайно стечение на събитията няколко часа преди официалната церемония по награждаването, дойде новината от Брюксел, че в класацията на EDEN - European Destinations of Excellence Awards в резултат на онлайн гласуване в 102 държави замъкът е включен в ТОП 5 на най-добрите европейски замъци. http://www.europeanbestdestinations.com/top/best-castles-in-europe/

 

Призът ще бъде връчен от Европейската Комисия по Туризма на 13 август на церемония в амфитеатъра в град Созопол в присъствието на официални лица от Министерството на Туризма и гости на града.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови