Военните продават ведомствени апартаменти на килограм

Най- скъпият е в Карнобат, най- апетитните- в Созопол

Министерството на отбраната обяви за продажба общо 124 апартамента в страната. Жилищата са в Бургаски регион, както и Крумовград, Ивайловград и Димитровград. С приоритет за закупуването на апартаментите са военните и особено тези, които в момента живеят в тях.

Общо осем групи могат да се възползват от Наредбата за продажба на жилища от фонда на Министерство на отбраната, намиращи се в населени места, в които няма структури на военното ведомство и на Българската армия. Едно лице има право да кандидатства само за закупуването на един имот. Изискване е кандидатите да имат минимум три години стаж в армията. Класирането ще се осъществи чрез комисии, които ще бъдат определени със заповед на директора на дирекция "Военни клубове и военно-почивно дело”.

Кандидатстването може да се осъществи до два месеца след публикуването на обявата във в-к "Българска армия” или друг ежедневник,съобщава БГНЕС. Двете заповеди на военния министър Николай Ненчев имат изходящ номер от 21 юли 2016 г. и са публикувани и на интернет-страницата на Министерство на отбраната.

В голямата си част 124-те апартамента, които отбранителното ведомство ще опита да продаде, са необитаеми, става ясно от справката. Най-скъпи са два апартамента, които обаче са заети към момента. Единият е от 53 кв.м., намира се в Карнобат, построен е през 1973 г., но цената, която се иска за него е 17 887 лв. За 17 348 лв. се продава апартамент от 52 кв.м. и в Димитровград, който е построен през 1960 г.

В бургаското село Равнец се продават апартаменти на цени малко над 2000 лв., които са строени в края на 60-те и 70-те години на миналия век. Цените на апартаментите в село Звездец, край Малко Търново са малко по-високи. За 3000 лв. може да се купи апартамент близо до българо-турската граница, строен 1970 година. Повечето са празни. В град Средец също се продават апартаменти, като цената на жилище от над 100 кв. м. е малко над 11 000 лв.

В Созопол жилищния фонд се оказва най- апетитен. Десетината апартаменти, които са били ползвани от морските военни, са опразнени, но министерството не е обявило цени. Обитателите им са изкарани с предупредителни писма и няма да могат да участват в закупуването им, въпреки обявеното от военните, че приоритет имат тези, които са живели в съответния апартамент.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови