Съдебен изпълнител продава «Китен бийч» за 3.6 млн.лв.

Това е хотелът, който лъсна в украински сайт с мръсотия, нелегален алкохол и „минерална“ вода от чешмата

Шестетажният четиризвезден хотел "Китен бийч" е изкаран на публичен търг от частния съдебен изпълнител Таня Маджарова.

Луксозният имот е стигнал до публична продан заради дългове, натрупани към Райфйзенбанк по договор от 2007 г., които са в размер на 1.5 млн. евро, научи  burgasdream.com

Началната тръжна цена за хотела е над  3.6 млн. лева – по-точно 3 677 283 лв. и 20 стотинки.

Освен сградата, намираща се на 200 м от плажа, ще се продават и земята, на която той е изграден, и басейнът към него. Комплексът доскоро беше  в списъка на най-луксозните туристически обекти в община Приморско.

Поземленият имот е с площ 2364 кв.м. Хотелски комплекс „Китен бийч“ се продава заедно с цялото оборудване и обзавеждане, става ясно от обявлението. 

Собственик на този хотел, който е построен преди повече от десет години,  е дружеството с ограничена отговорност "Китен бийч холидей", собственост на Ажда Тахир и на бургаския бизнесмен Петко Николов. 

Освен хотела за публична продан е обявено и заведение, собственост на Николов, намиращо се в Китен. Цената на този обект е 78 хил.лева.

Името на Петко Николов попада в различни списъци на некоректни  работодатели, които през последните години доста често са допълвани с мненията на много хора, работили в неговите обекти.

Това лято имаше сигнал от 22-годишния Иван Дончев от Киев, който работил в хотела. Младежът е споделил рецензията си в украинския сайт "Турправда", като е прикачил доста снимки и завършва с апел: 

"Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската". Дончев е работил в хотела от 3 до 31 юли. 

"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. В нея цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя там и работих, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът. 

Разказва, че в мястото, където се приготвяли ястията всичко ровят в храната без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от 5 ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието. "Шефът икономисваше от всичко, веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга готвачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки. 

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана. Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а бирата разреждали с вода.

Текст burgasdream.com