Продават на търг хотелски комплекс Перла в Слънчака, цената падна наполовина 

Хотелски и апарт комплекс „Перла“ в Слънчев бряг е обявен за публична продан за втори път. Частен съдебен изпълнител го е търг с начална цена от 4 532 598 лв., а датата за отваряне на офертите е 26 февруари в 10.15 ч.

Предложенията се приемат и огледи се правят от 23 януари до 23 февруари.

Причината за проданта са дългове на собственика на имота – фирмата „Амбасадор мениджмънт“ ООД, към „Българо-американска кредитна банка“ и присъединения взискател „Инвестбанк“. 

Продава се освен сградата с 29 апартамента и цялото оборудване и обзавеждане. Разгънатата застроена площ на сградата е 10 640 кв.м. Площта на апартаментите е между 47 и 67 кв.м.

Управител фирмата длъжник е Константин Киряков, основен съдружник на който е бургаският бизнесмен Милко Милков чрез свои фирми.

През август т.г. бе направен също опит за продажба на апартхотела, като стартовата цена бе 12 269 500 лв. без ДДС. През ноември цената беше - 9 815 600 лв. без ДДС. Кандидат-купувачи обаче не се явиха.

Комплекс „Перла“ не е единственият имот на свързаната с Милков фирма „Амбасадор мениджмънт“, който се продава за дългове.

Текст: meduzata.com