Цената на недвижимите имоти може да спадне с 10% 

Максималният спад на цената на недвижимите имоти, който може да настъпи тази година в България, е 10%. Тази прогноза направи в предаването „Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria Снежана Стойчева, мениджър на сайта за недвижими имоти Imoti.net.

Според нея 50% от клиентите в нашата страна купуват недвижим имот с ипотечно финансиране, но 50% купуват с пари в брой, като инвестират средствата си. Стойчева посочи, че парите в банкови депозити на населението „не са намалели значително“ и предположи, че свободните пари извън в банките ще бъдат вложени в имоти.

Водещият сайт за обяви на недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, организира втори бизнес форум в София на тема „Предизвикателствата пред пазара на имоти – политически, икономически, технологични“.

По думите на Снежана Стойчева сериозните фактори, които крият рискове за пазара на недвижими имоти, са промяната в лихвените проценти на ипотечните кредити, инфлацията, повишаването на цените на строителните материали и на цената на труда на хората, заети в строителството, демографският срив, както и политическата криза, в която се намира България.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен апартамент, суперцентър

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Обзаведен многостаен апартамент до Борисовата градина, виж разпределението

***

Многостаен апартамент, до пазара

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

 

ОЩЕ ОФЕРТИ