Тасос или Черно море? Май вече няма разлика

Българите масово купуват имоти там

Има ли разлика между родното Черноморие и Гърция. И защо българите бягат натам?

Все повече българи купуват имоти в Гърция. Най-предпочитаните места са в северните части на страната.

Ангел Герашев живее от 10 години на остров Тасос. Първоначално прекарвал летата със семейството си в Гърция, след което решава да се премести да живее там.

"Преди около 15 години си купихме малка къща в центъра на острова в Теологос, това е едно планинско село. Не бих казал, че е по-евтино, но самото място ми харесва повече. Морето е доста по-различно от българското. Преди около 15 години, когато го купувахме, островът беше доста по-див. Нямаше това застрояване, което има по българското Черноморие", сподели Ангел Герашев пред Bulgaria ON AIR.

"За съжаление, островът започна да прилича на българското Черноморие. Започна масово изкупуване на имоти от българи и масово застрояване. Има все по-малко диви места, които остават", коментира Герашев.

От строителна фирма в Гърция потвърждават, че търсенето на имоти от българи се е увеличило неимоверно, но също така и цените на имотите са се покачили.

"Започва от 2500 евро на кв.м ново строителство, като може да достигне до 15 дори 20 хил. евро в зависимост от съответния имот. Най-скъпи са самостоятелнитe имоти на абсолютна първа линия", каза собственикът на строителна фирма Климентина Георгиева.

В сравнение с летните имоти в България гръцките са три пъти по-скъпи.

"Имотите по българското Черноморие определено са много по-евтини и много по-достъпни за българските и рускоговорящите граждани. Тук имотите са поне 3 пъти по-скъпи. Предлагането на самата услуга, прекрасните ресторанти, природата и спокойствието са много по-предпочитани от българите вече", сподели още Георгиева.

Експерти съветват преди да купуваме имот в Гърция да се консултираме, за да избегнем подводни камъни, свързани с археологическите райони на страната.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен апартамент, суперцентър

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Двустаен апартамент, жк Братя Миладинови

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо