Община Бургас под криптоатаки, дават 100 бона за противодействие

Хакери са подложили община Бургас на унищожителна атака.

Това става ясно от докладна записка на зам.-кмета Красимир Стойчев за промените в бюджета за 2016 г., цитирана от Burgas24.bg.  За справяне с проблема е необходимо закупуването на оборудване на стойност 100 хил. лв. 

"От средата на месец май 2016 г. се разпространяват компютърни криптиращи вируси, които не могат да бъдат прихванати от антивирусния софтуер на общината", посочва зам.-кметът Стойчев. 

От докладната записка става ясно още, че по препоръките на Националния център за действие при инциденти в информационната сигурност за защита на данните е необходимо тяхното съхраняване на няколко места (бекъп), за осигуряване на възможност за бързото им възстановяване. 

Трябва да бъдат закупени допълнителни технически средства за сървърно мрежово оборудване - 2 броя дискови кутии към основният дисков масив на 3PAR, 32 бр. твърди дискове за 3PAR и лиценз за динамична оптимизация на данните в дисков масив 3PAR. Чрез тях ще бъде осигурено необходимото дисково пространство за информационните системи и данни, използвани за целите и нуждите на общинската администрация в община Бургас и ще се оптимизира сигурността им, пише в докладната записка.

За засилените криптоатаки по бизнессофтуера съобщи пръв burgasdream.com.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК И ТУК!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови