IT турнето стигна до Русе /снимки/

След като мина през Бургас /на 6 август/ и през Варна /на 13 август/ пътуващата IT турнето стигна и до Русе. 

RuseConf е техническа конференция, част от пътуващите из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Третото издание на събитието се провежда днес в Русенския университет, Втори корпус, зала 101.

Ентусиастите от IT Турнето отново ни потопяват в атмосферата на новостите при web, desktop, мрежови и интернет технологи, при езиците за програмиране, хардуера и всякакви техни комбинации и приложения.

С темата «Как станах maintainer на django-chartit?» се представи Александър Тодоров. Алекс е QA инженер с 10 години опит и над 1600 намерени бъга. Отговарял е за тестването на Red Hat Enterprise Linux 5. В момента работи като QA researcher и консултант на свободна практика. 

Стефан Вартоломеев представи „Building REST APIs for the Mobile World”. Стеф е програмист, скочил в света на startup-ите. Виси пред компютъра по цял ден и твърди, че върши работа. Като истински компютърен романтик, обича да коди вечер само на светлина от монитора. През светлите части на денонощието е CTO във Futurist Labs, а в почивните дни помага за провеждането на различни ИТ конференции.

Темата на Александър Кондов е JavaScript Fatigue, а на Панайот Тодоров – «.NET Core, .NET Core навсякъде...».

За «Извличане на полезни данни с MongoDB Aggregation Framework» участниците в RuseConf научиха от Александър Ненков, а за «Контейнеризиране на приложения с docker» - от Сава Чанков.

ОЩЕ ЗА RuseConf ЧЕТЕТЕ ТУК!

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови