Ето какво се случва на Burgasconf 2021 /снимки/

Едно от най-големите събития за програмисти днес е в Бургас и се провежда в експоцентър Флора в зала №2 и №3. 

Началото на BurgasConf 2021 бе 09.30, а краят ще е в 17.00 часа.

BurgasConf е една от пътуващите из цялата страна конференции, част от националното IT Турне. Те са организирани от ентусиасти с интереси в сферата на информационните технологии.

IT събитието в Бургас започна с перфектна организация. Залата за лекции е заета на 50%, което означава, че 70-те места бяха предвалително резервирани с електронни билети с QR код.

На входа се сканира всеки QR код и на всеки от участниците се слага гривна. Предлагат се морскосини тениски с логото на BurgasConf 2021, както и хубаво кафе.

В приятната обстановка на експоцентър Флора, на метри от морето, IT събитието събра водещи фирми в бранша, фрийлансъри, преподаватели, програмисти от различни нива и сфери, както и съмишленици.

BurgasConf бе открит с темата на Валентин Михов – „Въведение в DeFi - как да направим децентрализирана банка.“

„Automated testing of Android apps with Appium“ е лекцията, с която Светлин Наков ни отведе в света на софтуера за мобилни устройства и автоматизацията при тестването му.

Презентациите продължават с „Introduction to RISC-V development“ на Щеряна Шопова и „Multi-client runtime generation with ASP.NET“ на Георги Карагогов.

Мариян Маринов ще представи „Control your service resources with systemd“ – тема безкрайно интресна за системните администратори на Linux!

Накрая, но не и по важност - Димитър Минчев ще ни представи темата „Open Source Competition Programming Judge System“, свързана с техничестата част на провеждането на национални и регионални състезания по програмиране у нас.

Осмото издание на събитието се организира съвместно с подкрепата на софтуерни фирми от Бургас и страната. 

Лекторите са софтуерни инженери, софтуерни архитекти, програмисти и др.

Следете събитието на https://burgasconf.com/ 

Текст и снимки: meduzata.com