Burgasdream.com стартира кампания „Капитаните на Бургас“

Романтичният ореол на мъжете на честта, смели и достойни, ще оживее чрез техните истории, които ще разкажем в рубриката ни КАПИТАНИТЕ.

Екипът ни пое нелеката задача и голямото предизвикателство да представи капитаните на Бургас с техните истории и спомени, да върне блясъка на една от най-мъжките професии и да сподели славата на смелите мъже с многобройните ни читатели.

Проектът „КАПИТАНИТЕ“ предвижда Фейсбук страница, на която ще бъде публикувано всичко, което успеем да разкрием за морското дело, капитаните на всички морски градове в Бургаска област - Приморско, Царево, Созопол, Бургас, Поморие и Несебър. Предмети, свързани с морският им живот, снимки, които за първи път ще бъдат показани на широката публика, спомени и истории, които ще разкрият техните лични и професионални качества, драматични събития и съдби, които ще проследят морското дело в региона през годините.

На сайта, в рубриката КАПИТАНИТЕ ще дадем възможност на всеки един от тези силни и достойни мъже да разкажат най-впечатляващите си истории, ще покажем и ще разкажем интересни и завладяващи истории, ще припомним най- добрите времена на морското дело, ще представим съвременните представители и новите предизвикателства пред тях.

В специална изложба, която ще бъде представена в навечерието на Никулден, ще покажем предмети, документи, снимки и карти, свързани с работата и преживяванията по море на тези силни мъже. 

Проектът „КАПИТАНИТЕ“ ще завърши с издаване на книга, която ще представи исторически данни за развитието на корабоплаването, корабостроенето и моряшкия поминък в Бургас и региона. Тя ще включва представяне на капитани и капитански фамилии, като чрез техните истории и преживявания ще проследява приемствеността между поколенията, развитието на капитанската професия до наши дни и съвременните предизвикателства пред мъжете, избрали тази отговорна професия. 

В книгата ще бъдат представени и  институции, предприятия и организации, свързани с развитието,организацията и модернизацията на корабоплаването в Бургас и региона. Ще бъде проследено развитието на техническата и материалната база, на пристанищната инфраструктура, представяне на значими обекти и проекти от последните години, реализирани на територията на Бургас и региона.

В книгата „Капитаните“ ще  бъдат включени и представители на капитанската професия, пристанища и пристанищни съоръжения от морските градове в Бургаска област - Царево, Приморско, Созопол, Бургас, Поморие и Несебър.

Всичко това, екипът на burgasdream.com ще реализира с подкрепата на Пристанище Бургас, ДП „Пристанищна инфраструктура“, Община Бургас, Клуба на моряка ветеран в Бургас, Регионален исторически музей-Бургас, Държавен архив и др.

Надяваме се, че много от нашите читатели познават представители на капитанската професия и знаят техни славни истории. Ще се радваме да ги споделят на редакционната поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , за да представим по-пълно и с цялото им величие морските капитани, чиито романтични и интересни истории продължават да вълнуват хората край морето.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови