Бургазлия стана "Офицер на 2016"

Моряците от корветата "Бодри" с командир кап. трети ранг Николай Цонев получиха приза "Екипаж на годината". 

Церемонията по награждаване на най-заслужилите служители на българския военен флот се проведе днес в Адмиралтейството във Варна. Отличията се връчват за 15-и път съвместно от ръководството на ВМС и на списание "Океан".

Ключът към успеха са хората, зад всяко постижение стои добър екип, посочи командирът на флота контраадмирал Митко Петев. Той уточни, че всяка година се прави официална церемония, чрез която да се уважи трудът на тези, допринесли името на ВМС да се произнася с уважение. Това са хора, на които си заслужава да подражаваме, допълни Петев и пожела на всички по-добра и успешна 2017 година.

"Офицер на 2016 г." стана кап. втори ранг Петър Димитров, командир на противоминни кораби на военно формирование в Бургас. 

Офицерски кандидат 2-ри клас Диян Демиров, командир на брегови пост за наблюдение "Галата", получи приза "Старшина на годината". 

Отличието "Матрос на годината" бе за Галин Дюлев, електротехник на фрегатата "Верни", а наградата за цивилен служител - за Георги Шаламандов.

2016 г. бе натоварена, но много успешна, каза след церемонията капитанът на "Бодри" Николай Цонев. Той уточни, че корветата е участвала в няколко учения, включително международни. Постигнатите успехи се дължат най-вече на добре подготвения и сплотен екипаж, каза кап.Цонев. В момента под негово командване на кораба са 53-а моряци, сред които и една дама.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови