Партньор на Морското училище дарява учебно оборудване /снимки/

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" ще получи противопожарно и корабно-аварийно оборудване за обучение от партньора си фирма Fine Servise ООД.

Това стана ясно вчера на среща между управителя Димитър Ганков и директора и зам.-директора на Морското училище инж. Христина Жабова и инж. кап. Пламен Симеонов при откриването на нов обект на фирмата.

Гимназията вече получи дарение – техническа литература от Стоян Инджов, който е технически ръководител на производство на товаро-разтоварни уреди и съоръжения към Fine Servise.

Управителят Димитър Ганков пък обеща да подпомогне обслужването на противопожарната система, пожарогасителите, дихателните апарати и оборудването за обучение в Морското училище.

В момента гимназията цялостно обновява учебно-материалната си база, в това число - учебни работилници, кабинети, спортен комплекс, компютърни зали, включително софтуерно управляеми тренажори.

Ръководството на Морското училище сключи редица споразумения за практики на своите ученици с морския бизнес, университети и държавни институции.

Учениците имат практики в реална корабна среда. 

От 1 септември 2019 г. гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието.