Димитър Рачков кани на арт фест 

Звезди в киното, театъра, шоу бизнеса ще направят театрална работница за деца в края на юни на лятната сцена НДК, кино Кабана в София.

Събитието ще продължи три дни от 29 юни до 1 юли включително от 11 до 16 часа всеки ден. Обученията са напълно безплатни и не е необходима предварителна заявка. В часовете могат да се включат деца от 8 до 18 години, а родителите, ако желаят могат да наблюдават и да участват в своеобразното шоу.

Безплатните обучения са в памет на големия български актьор, режисьор, сценарист и театрален педагог Димитър Еленов, който си отиде преди година от този свят. Той в продължение на 40 години обучава детски театрални школи в цялата страна, София, Бургас, Варна, Несебър, Каварна, Шумен, Перник и др.

Безплатните обучения ще се водят от негови ученици, които са вече известни актьори. Светлана Янчева, Деляна Хаджиянкова, Виолета Марковска, Йоана Темелкова, Калина Кузманова, Антъни Пенев, Стефан Шматке, със специалното учатие на Димитър Рачков, който ще подкрепи инициативата посредством социалните мрежи. Те са в памет на големия театрален педагог и се осъществяват с подкрепата на Столична община.

Няколко са темите на театралната работилница - говорна култура, поведение пред камерата, овладяване на енергийния баланс на сцената, публично усамотяване, поведение по време на кастинг и др.

Всеки участник в поне едно от ателиетата ще получи сертификат, който ще отнесе като спомен. Документът ще е безплатен билет за финалното privete парти с Ди Джей и автографи от известните артисти.

След като приключат безплатните обучения стартира лятна школа от 1 до 15 юли по актьорско майсторство, която ще се води по системата на Димитър Еленов. Тя ще се провежда в читалище в кв. Лозенец от 10 до 16 ч всеки ден по обявена такса. В летния уъркшоп могат да участват деца от 8 до 18 г.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови