Мария Бакалова блести на Европейските филмови награди

Бургазлийката Мария Бакалова беше сред главните действащи лица на церемонията по връчването на Европейските филмови награди за 2022 г.

Нашата актриса даде статуетката на Ален Угето, чиято кинотворба „Забранено за кучета и италианци“ беше отличена за най-добър европейски анимационен филм за годината.

Номинираната за „Оскар“ българка привлече погледите с блестяща черна рокля от ливанския дизайнер Джордж Шакра (Georges Chakra) на 35-ото издание на Наградите, което се проведе в концертната зала Harpa в исландската столица Рейкявик.

Актрисата се довери на модната колекция на лейбъла за есен-зима 2023 г., включваща втален прозрачен корсаж с прозрачни ръкави, пише Arab News.

Големият победител на Европейските награди е филмът „Триъгълник на тъгата“ на шведския режисьор Рубен Йостлунд. Той спечели в четирите категории, в които бе номиниран – за най-добър европейски филм, за най-добър режисьор, най-добър актьор и за най-добър сценарий, съобщи електронното издание „Скрийн дейли“.

69-годишният Златко Бурич бе отличен за най-добър актьор за ролята си в продукцията.

Вики Крепс прие дистанционно и с изненада приза си за най-добра актриса за превъплъщението си в „Корсаж”.

Маргрете фон Трота бе отличена с награда за цялостен принос.

Палестинският режисьор Елиа Сюлейман бе почетен с приза за европейски постижения в световното кино. Наградата за копродукции на Eurimages отиде при продуценти от Украйна.

Наградите на Европейската филмова академия са сред най-престижните в киноиндустрията. Тази година церемонията се проведе в Рейкявик, където бе планирано да бъде през 2020 г. Тогава обаче се наложи събитието да се проведе онлайн заради пандемията от новия коронавирус, информира БТА.

Снимка: celebsfirst.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови