Рафи предизвиква с „ледена кофа“ Део, Лео и Играта

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Няколко  родни знаменитости,сред които и бургаския изпълнител Рафи пробваха от "ледената кофа" с определена кауза - да съберат пари за лечението на 32-годишна млада майка.

Рафи, комикът Ники Станоев и Павел Владимиров, водещият на "Здравей, България" по Нова, се намокриха от главата до петите. Рафи хвърли ръкавицата на Део, Лео и Играта.Бургазлията традиционно се включва в благотворителни кампании и не пропуска възможност да привлече съмишленици. Станоев призова Спенс, Михаела Филева и Шкумбата. Спенсята вчера умуваше къде и как точно да направи публичния душ, но се очаква да стане факт днес, според договорката. Най-високо се прицели Павел Владимиров, който предизвика Димитър Бербатов. Всички те искат да привлекат вниманието върху съдбата на 32-годишната Ивелина Кехайова - майка с две лъчезарни деца, на 9 месеца и на 7 години. Преди няколко месеца й поставят тежката диагноза - каротидо-кавернозна фистула, получена вследствие на бременносттa. За лечението й са необходими 20 000 долара.

Вълната „ледена кофа“ започна с  акцията Ice bucket challenge. Според идеята на кампанията, която по света подкрепя болните от амиотрофична латерална склероза, всеки, който "вземе" ледения душ и го заснеме на клип, трябва да предизвика още трима - а те в срок от 24 часа да последват примера му. Според една от версиите - който не приеме, дарява 100 долара. 

(Въпросната склероза засяга нервните клетки и води до тотална парализа, макар съзнанието да остава непокътнато).

Пръв от нашите знаменитости се заля Стилиян Петров. Той си изсипа кофа с ледена вода в знак на съпричастност към хората, страдащи от онкологични заболявания. Големият футболист също водеше сериозна битка с болестта, след като беше диагностициран с остра левкемия. В момента и той, и семейството му са щастливи, че е в ремисия. Стенли предизвика Мартин Петров, Джон Тери и Фабиан Делф да се включат в предизвикателството. Мартин Петров направи коментар под видеото на Стилиян. "Няма начин", написа Мартин, а Стилиян му отговори: "24 часа".

Добавете коментар


Защитен код
Обнови