Бившият мъж на Ваня Цветкова тръгва от Царево с яхта около света

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Трима българи на общо 210 години планират околосветско пътешествие с яхта, чрез което да популяризират България. Те са кръстили групата си: "Тримата мускетари", защото имат мустаци. Идеята е на Павел Дойчев, бивш съпруг на актрисата Ваня Цветкова, който живее в село Фазаново.

 

Дойчев е каскадьор, режисьор и сценарист, но вероятно най-интересните му приключения тепърва предстоят. Авантюрата предприема заедно с водолаза и воден оператор Гаврил Гюров - Гицата и с инженера по химия Дачо Дачев, който ще е капитан на яхтата.

Засега са планирани срещи с български общности на 24 места. Пътуването ще продължи около година и половина, сочат първоначалните прогнози.

Това, което чувстват към родното, ги е накарало да нарекат яхтата "България", въпреки че все още не са подбрали най-подходящия плавателен съд. Знае се и че ще стартират около 15 септември от пристанището в Царево, което доскоро Дачо Дачев ръководеше. 

Предвидено е след преминаването на Босфора да се отправят в плаване по Средиземно море, да прекосят Атлантическия океан, да направят обиколка на Карибите и бреговете на Северна и Южна Америка. Оттам следва поне месец във водите на Пасифика със спирка на Галапагоските острови. Азиатската разходка пък започва с Япония и завършва с плаване по Червено море. Ще има доста спирания по африканските земи.

Дойчев вярва, че редица институции у нас ще покажат заинтересованост от проекта. Смята, че ако се рекламира правилно, България може да отбележи сериозни приходи от чуждестранни туристи, понеже не отстъпва по красота на никоя страна по света.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови