Печем «пеликански сладки», даряваме за биоразнообразието

Да дарим за къдроглавия властелин на езерата! 

Целта на този проект е да се развие специална кампания за дарителство чрез емблематичния за Бургас къдроглав пеликан, за да се привлече вниманието на местните хора, да се ангажират младите хора и да се използват иновативни и креативни инструменти в подкрепа на каузата и да се развият нови ресурси за дарителство в общността. 

Дългосрочната цел е да се развие специален Фонд за Атанасовско езеро, чрез който да се финансират спешни консервационни дейности за крайбрежната лагуна и нейните обитатели, както и дейности за популяризиране на ползите и възможностите за ползване на разнообразните й ресурси. 

БФБ започва актива работа с една кулинарно-информационна Работилница за сладки във формата на пеликан. Всеки, който се включи, освен, че ще подпомогне кампанията, ще има възможност да приготви вкусни сладки и да си оближе пръстите и то от комфорта на собствения си дом. 

Ето как може да се случи това: 

„Направете дарение от поне 20 лв. до 10 март в дарителската страница, с което ще се включите в кампанията „Да дарим за къдроглавия властелин на езерата!“ и ще ни помогнете да създадем скулптура и да разкажем за тази забележителна птица. Попълнете тази форма и ние ще ви изпратим нашата Природа в кутия „Пеликан“, в която ще намерите резец за сладки с форма на пеликан, сухата смес за сладките, рецепта и линк в zoom, чрез който да се включите в работилницата на 12 март от 16.00 часа. 

Дори и да не можете да участвате в уреченото време, това не бива да ви притеснява. Пак можете да дарите и да получите кутията „Пеликан“ (или да я поръчате като подарък) и веднага след работилницата, ние ще ви предоставим запис, който ще можете да гледате в удобно за вас време“ – споделя Цанко Кунчев, координатор на проекта на БФБ. 

Събитието е подходящо за деца и възрастни, за собствена консумация и за подарък. Водещ на работилницата е Борислава Симова от Традиция, която ще посвети участниците във всички тънкости на направата на пеликански сладки.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови