Бездомното куче, което посрещаше депутатите вече има стопанин

Бездомното куче, което цял ден стоя пред парламента в деня на първото заседание на 48-ото Народно събрание, вече си има стопанин и име - Фернанда. 

Десетки издирваха животното из София, след като поведението му предизвика огромен интерес в социалните мрежи.

След близо осем часа на стража пред парламента на 19 ноември, безименната героиня, която посрещаше, изпращаше, подремваше, позираше на червения килим, не изпускаше и участие в интервюта, бе открита в столичния квартал "Малинова долина".

Оказа се, че звездата в социалните мрежи, номинирана за "241 депутат и председател на НС", за да освободи от мъчителния избор на народните представители, е от женски пол. 

Животинчето е рекордьор по кръстосване на столицата, вози се и с градския транспорт.

Прибрана от кв. Факултета за кастрация през април, тя обикаля София, без да се задържи някъде повече от ден, два. Южен парк, Гоце Делчев, НДК, Гео Милев, Парламента, Симеоновско шосе, Студентски град

Вчера е намерена пред блок 27 и прибрана от Петър Илиев, който е решил да я задържи.

Кучето вече си има и име - Фернанда, дадено й е от новия й стопанин.

"Запознайте се с Фернанда, това куче беше уплашено, гладно и бито, аз съм си добър човек и винаги съм искал куче, но днес Господ ми изпрати нея, запознайте се с нея, мога да споделя, че утре отиваме на ветеринар", написа Петър Илиев във фейсбук и публикува нейни снимки.

Друг човек, Николай Георгиев от София, също от няколко дни издирваше кучето и искаше да го осинови.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови