Котки джудже и гигант идват на изложба в Бургас

Уникални и изключително редки породи котки ще участват на Третата фелиноложка изложба по системата на WCA (WORLD CAT ASSOCIATION), която ще се проведе на 19 и 20 юли в Културен дом на нефтохимика в Бургас.

Организаторите залагат на представянето на по-екзотични и редки породи, за да отговорят на очакванията на истинските ценители сред бургаската публика.

Гостите на проявата ще могат да видят известния оранжев гальовник Набиско, който е най-големият представител на породата мейн куун в България и тежи 12 кг. Набиско е гранд шампион по системата на WCA и на тази изложба ще се бори за титлата световен шампион. 

Една от най-атрактивните представителки на котешкото царство е и най-малката котка в България с име Milky Way, тежаща едва 1,5 кг. Бамбино – това е най-необикновената порода котки в света, обединяваща в своят генетичен код екзотичното очарование на голият сфинкс и трогателната непосредственост на късолапият Манчкин.

На изложбата можете да видите и единственият в България манчкин Йори. Йори е с къси крачета, които обаче не му пречат да се движи свободно и дори да скача високо. Котките от породата са кръстени на приказния народ от книгата Магьосникът от Оз, те са много добродушни, любвеобилни и предани любимци. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови