Toyota RAV4 – големият японски провал

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Най-голямата автомобилостроителна компания в света - японската Toyota - обяви, че изтегля 6,39 милиона коли в световен мащаб. Засегнати са общо 27 модела, сред които градският Yaris, високо проходимият RAV4, пикапът Hilux, Corolla и Urban Cruiser.

825 000 от засегнатите коли са в Европа,като в България най- масово са купувани RAV4 и Yaris,които показват проблеми с кабелите на въздушните възглавници и кормилния вал.

Това е едно от най-големите изтегляния в автомобилната индустрия към този момент и се налага поради различни технически проблеми,някои от които са много опасни за шофьорите, съобщават от Toyota, като подчертават, че няма констатирани инциденти.

Изтегляните автомобили са произведени между април 2004 година и август 2013 година, информира Асошиейтед прес. Това е поредното голямо изтегляне на автомобили за Toyota.По-рано тази година японската компания съобщи за неизправности при 294 000 превозни средства в Северна и Южна Америка,заради проблем в електронната система против боксуване, както и за проблем при 1,9 милиона хибридни модела Prius.

В края на миналата година пък в сервизите влязоха 885 000 коли Camry, Avalon и Venza, произведени 2012-2013 година, заради възможна неизправност във въздушните възглавници.

 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови