Морски вълци боядисаха яйца заедно с второкласници

Кап. Мушков разказа на децата на отвличането на екипажа му от сомалийските пирати

Боядисването на яйца и разкази за Великден, посрещнат през девет морета в десетото, сприятели второкласниците от ОУ „Любен Каравелов” в Бургас с моряците – ветерани,

съобщи burgasnews.com.

Родените и живеещите край морето бургазлийчета за първи път чуха за морска навигация, за необходимостта от компас на кораба и други още по-сложни уреди, чиито имена едва ли ще запомнят.  Няма да забравят обаче разказа за отвличането на кораба на кап.Мушков от пирати в Сомалийския залив през 1998 година.  Вече ще гледат на звездите по друг начин  – ще търсят пътя си  тяхна помощ. Моряците – ветерани и второкласниците  си насрочиха и следваща си среща – на 1 юни, когато заедно ще отидат до морето.

Капитан далечно плаване Христо Мушков – председател на Управителния съвет на СНЦ „Съюз на моряците – ветерани  – Бургас” покани децата от класа на Веска Кръстева, за да спазят заедно традицията и във Велики четвъртък да обагрят яйца. Те пък са предназначени за социално слабите членове на съюза.

А важната операция бе проведена под вещото ръководство на матрос Ваня. Инициативата бе финансово подкрепена „ Пристанище Бургас” ЕАД.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови