Кметът Димитър Николов със съвет към финансовия министър

6000 проекта с европейско финансираме променят общините. Това отчете кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов по време на четвъртия отчетно-изборен конгрес на партията. 

Само през първия програмен период имаме над 4000 проекта за 8 млрд лева. За новия период – 2000 проекта за над 4 милиарда лева, отчете Николов. Той призова колегите си в забързаното темпо на преобразяването на градовете, да обясняват повече на хората какво се прави и да отговарят на въпросите им за новите ВиК, пътища, санирани и нови детски градини и училища, културни и спортни проекти.

„Другият важен въпрос е направихме ли в ръководството на ГЕРБ така, че долу - по общините,  условията за живот да бъдат по-успешни. Колосална работа се случи в парламента. Подобри се структурата на финансиране на местната власт. Г-н Горанов, използвайте примера на премиера Борисов, да посещавате повече регионите. Има добра симбиоза между местна, изпълнителна и законодателна власт”, каза още кметът на Бургас.

Димитър Николов бе категоричен, че през последните години са постигнати колосални успехи по отношение на местната власт. „На последните избори постигнахме рекорден успех с кметове и общински съветнизи. Убеден съм, че на следващите местни избори през 2019 успехите ще се увеличат”, каза още градоначалникът.

Четвъртият конгрес на ГЕРБ събра над 1200 делегати. Партията и лидерът й и премиер Бойко Борисов бяха поздравени от десетки партньори от Европа.  

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови