Печелете по 40 евро на ден като берачки на ягоди в Испания и Португалия

Агенцията по заетостта  чрез EURES мрежата набира кандидати за работа в селското стопанство в Испания и Португалия за бране на меки плодове (ягоди, малини, боровинки).

Интервютата за подбор ще се проведат през януари 2018 г. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2018 г. Трудовите договори съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

В Испания – за бране на ягоди и боровинки:

Кандидатите трябва да са само жени, на възраст от 18 до 45 г., да имат опит в селскостопанска работа.

Работното време е 39 часа седмично, съгласно колективния трудов договор на провинция Уелва.

Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 40,15 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,92 € на ден. Настаняването е безплатно, ако работникът остане до края на договора. Заплащат се само режийните разходи. Разходите по пътуването до Испания и обратно се организира от работодателя и се заплаща от кандидатките, като работодателят заплаща пътуването до Испания предварително и си удържа стойността от първата заплата на работника.

Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене до 22 януари 2018 г.

Кандидатите могат да се запознаят подробно с офертите, които са публикувани в националния EURES сайт (www.eures.bg) чрез следните линкове:

http://www.eures.bg/trl.jobinfo.asp?id=32&job=3231 – за работа в Ла Чирина и

http://www.eures.bg/trl.jobinfo.asp?id=32&job=3232 – за работа във Валдемолинес

В Португалия – за бране предимно на малини:

Кандидатите трябва да са на възраст от 18 до 50 г., да имат опит в селскостопанска работа или желание да работят на полето, да са физически здрави, да имат чисто свидетелство за съдимост, допускат се кандидати с опит в селскостопанската работа в оранжерии. С предимство ще бъдат кандидатите, владеещи английски, португалски или испански език.

Работното време е 40 часа седмично, като компанията има процедура за компесаторно време в съответствие с нуждите на производството. Работи се през цялата седмица, с един или два почивни дни на ротативен принцип. В зависимост от готовата продукция е възмоно в някои дни да се работят извънредни часове.

Работодателите предлагат базова месечна заплата от 557 евро + полагащи се средства за отпуски. Настаняването е безплатно. Заплащат се само режийните разходи. Осигурено от работодателя авансово заплащане на пътуването до Португалия – цената на билета се удържа при първото изплащане на заплата.

Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене до 12 януари 2018 г.

Кандидатите могат да се запознаят подробно с офертата, която са публикувани в националния EURES сайт (www.eures.bg) чрез следния линк:

http://www.eures.bg/trl.jobinfo.asp?id=32&job=3234

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови