Пролетта продължава и през февруари, по морето 16°

Днес отново ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла. През деня в Източна България ще се появи до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури между 11° и 16°, в София около 11°. 

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов. 

Над Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, главно по южното крайбрежие. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 2°. 

В петък облачността ще бъде по-често значителна, но само на отделни места, главно в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд. Температурите ще останат високи за началото на февруари. 

В събота югозападният вятър ще се усили още, особено в Източна България и северно от планините и там отново температурите ще достигнат 18°-20°. По-късно в събота и през нощта срещу неделя от северозапад, с усилване на вятъра, ще застудява. 

На повече места в страната ще превали дъжд, който с понижението на температурите, във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана, ще премине в сняг. 

В неделя ще е ветровито, от запад преваляванията ще спрат. Ще се понижат температурите и на изток.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови