Опасна игра в интернет: Деца търсят съкровища на АМ Тракия

Нова опасна игра се разпространява сред децата у нас- малчуганите търсят ковчежета със съкровища на АМ „Тракия“.

В кутиите били поставяни дребни суми, телефони, части от компютър. Според заданието, участниците трябва да пуснат локацията си и играта им показва точно на къде да търсят. Само преди броени дни полицаи открили на мантинелата на АМ "Тракия" 14-годишно момче, което също търсело съкровище.

"От игра в интернет намерили локация, в която търсят ковчеже със скрити съкровища. Добре че тогава е минал някакъв човек, който се е обадил на полицията. Те са се разхождали с двама приятели между мантинелите на скоростната тангента по пътя за Чепинци на магистрала "Тракия", разкриват разтревожени родители. 

"Играта е такава, че ти като намериш ковчежето, взимаш нещо, но и оставаш нещо, няма значение какво", заявят те.

В интернет се разпространява и друго опасно предизвикателство- "Сол и лед". В него участват и много по-малки деца. 11- годишно момче изгори ръката си, изпълнявайки инструкциите на играта. 

"Открих играта в интернет. Пробвах да видя какво ще стане и ми излязоха мехури на ръката. Направих го три пъти", разказа Калоян. Включил се в играта, за да открие своя праг на болката. 

Предизвикателството е да сложи на ръката си сол, след което върху солта - кубче лед. При това се получава химична реакция и температурата рязко пада. 

"Резултатът е "Пирогов" и белези за цял живот. Този експеримент е много опасен", заявиа пред "Нова тв" майката на момчето, което вече е претърпяло три интервенции. 

По думите й той не е първият пациент на отделението по изгаряне. Много деца преди него са пострадали при същото предизвикателство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови