Петко Арнаудов е кандидатът на БСП за кмет на Царево

БСП излъчи свой кандидат за кмет и на община Царево.

Това стана вчера на конференция на столетницата в морския град.

Избраният е Петко Арнаудов, съобщи за burgasdream.com Евгений Мосинов, председател на общинската структура на БСП-Бургас. Дилемата пред БСП е била дали да бъде подкрепен Дико Градев, който ще бъде издигнат от Патриотичния фронт или партията да има свой кандидат. Петко Арнаудов е избран единодушно.

Арнаудов бе три мандата кмет на Царево, като кандидатура на БСП. Той управлява морската община до 2011 г., когато изборите спечели кандидатът на ГЕБ – сегашният кмет Георги Лапчев.

Ето и кратката биография на Петко Арнаудов:

Петко Арнаудов е роден през 1950 г. в с. Кости. Завършва средното си образование в Мичурин, сега Царево.

Учи и завършва Висшия лесотехнически институт в София, специалност горско стопанство. След като завършва, работи като зам.-директор на горското стопанство в с. Кости. През 1979 г. става кмет на тогавашната селищна система, която включвала Приморско, Китен и Писменово.

По-късно завършва АОНСУ при ЦК на БКП. Работи като секретар и първи секретар на партията. През 1987 г. е освободен от поста, защото не провеждал решенията на юлския пленум на БКП.

Твърди, че след 10 ноември 1989 година от СДС му предлагали да стане депутат, но той отказал. Върнал се на работа в Горско стопанство - Мичурин като главен инженер.

През 1999 г. по време на реформата в горите е уволнен. Тогава решава да се кандидатира за кмет на Царево.

Автор Ирина Генова

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови