Евродепутатът Мария Габриел на среща с пчелари

Евродепутатът Мария Габриел и МЗХ организират в Несебър Национална конференция „Пчеларският сектор в България: състояние и перспективи за развитие”

 

Националният пчеларски форум се провежда по инициатива на Клуб на пчеларите №1 в България с подкрепата на Община Несебър и в-к „Пчела и кошер”. Събитието ще се състои на 29 август (събота) от 11:00 ч. в Народно читалище „Яна Лъскова” в гр. Несебър. 

Във фокуса на първия дискусионен панел ще бъдат организационното състояние на пчеларството в България и необходимостта от общо представителство в сектора като гарант за успешно развитие на пчеларството. 

Във втория панел ще се обсъдят ключовите приоритети за бъдещето на пчеларския сектор: здравеопазване на пчелните семейства, настаняване, урегулиране, охрана и кражби на пчелните семейства, възможности за подпомагане на пчелните семейства и пчеларите, качество, маркетинг и реализация на българските пчелни продукти, стратегия за развитие на пчеларството. 

По време на конференцията ще бъде приета и резолюция за бъдещето на пчеларския сектор. 

Преди форума, Мария Габриел и министърът на МЗХ Десислава Танева ще присъстват на официалното откриване на 14-тия Международен фестивал на меда в Несебър с основни организатори Община Несебър и доайенът на пчеларството Кирил Киров.

Коментари   

#1 Видьо Видев 09-09-2015 11:15
Някой може ли да ми каже какво точно се е д[censored]тира ло на тази среща и дали някъде има видео или аудио запис
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови